Ιστορικό

1984

Το έτος αυτό αποτελεί ορόσημο για τη διαδρομή της επιχείρησης, μιας και σηματοδοτεί την έναρξη της παραγωγικής δραστηριότητας. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα καλλιεργήθηκαν πενήντα περίπου στρέμματα ακτινιδίων, ενέργεια ιδιαίτερα πρωτοποριακή για τα δεδομένα της συγκεκριμένης εποχής στην περιοχή.

Πριν το τέλος της δεκαετίας και ενώ η καλλιέργεια βρίσκεται στα πρώτα παραγωγικά έτη γεννιέται η ανάγκη για δημιουργία μονάδας συσκευασίας και τυποποίησης, η οποία ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του έτους. Τα πρώτα βήματα για την εξαγωγή ακτινιδίου είναι πλέον γεγονός με την επωνυμία Kiwi Fruit και αποτελεί την πρώτη μονάδα τυποποίησης ακτινιδίου στην Άρτα.

1989

1995

Γίνεται η πρώτη μεγάλη επένδυση επέκτασης στη μονάδα διαλογής, ενώ ταυτόχρονα κατασκευάζονται και οι πρώτοι ψυκτικοί θάλαμοι. Ως Kakosimos Farm πλέον, η εξαγωγική δραστηριότητα διευρύνεται με γρήγορους ρυθμούς.

Πραγματοποιείται νέα επένδυση εκσυγχρονισμού με δεύτερη γραμμή διαλογής, καθώς επίσης αύξηση της δυνατότητας φιλοξενίας μεγαλύτερου όγκου ακτινιδίων στις καινούργιες ψυκτικές εγκαταστάσεις.

2000

2006

Η εδραίωση της ανοδικής πορείας και της κάθετης παραγωγής της επιχείρησης σφραγίζεται με την καλλιέργεια περίπου 100 νέων στεμμάτων ακτινιδίων, που τα επόμενα χρόνια θα δώσουν συνολικά μια παραγωγή 600 τόνων.

Η συνεχώς αναπτυσσόμενη τεχνολογία και οι νέες προκλήσεις που διαμορφώνονται στην αγορά εξαιτίας του ανταγωνισμού, φέρνουν την εταιρεία στο κατώφλι νέας επένδυσης εκσυγχρονισμού.

2014